Köttfärssoppa

 Hello! Onsdag, lillördag och här kommer ett sopptips! Så gott med soppa när hösten smyger sig på. Den här har varit en favorit sedan jag var mindre och faktiskt så bjöd mamma på denna när vi var hos dem för några helger sedan. Maken brukar laga grönsakssoppa med frikadeller och jag brukar göra denna :-)

Servera gärna nybakt bröd eller något gott hårt bröd till soppan!

 

500 g köttfärs

salt och peppar

1,5 l vatten

2 köttbuljongtärningar

5 potatis

2 morötter

1 palsternacka

1 gul lök

en bit vitkål

5 msk chilisås

2 msk dragon

soja

1 röd paprika

2 msk persilja

 

Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala potatis, morot och palsternacka och låt småkoka i ca 10 minuter. Stek under tiden köttfärsen med salt och peppar. Skiva lök och vitkål. Tillsätt köttfärs, lök, vitkål, chilisås och dragon till soppan och låt småkoka i 25 min. Tärna paprika. Tillsätt paprika och persilja till soppan och låt koka några minuter till. Smaka av med lite soja.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..