Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är ett måste varje år och även om jag redan har favoritrecept på denna kaka så är det alltid roligt att baka nya och testa sig fram med olika smaker. Det här blev en väldigt smakrik variant. Det går så klart att minska på kryddorna om man känner för det. Den gick hem hos de flesta på kontoret då jag bjöd kollegorna på den juliga kakan.

2 ägg

2,5 dl socker

100 g smör

1,5 dl creme fraiche

1 dl lingon

3,25 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

1 tsk pepparkakskryddor

2 tsk kanel

.

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner det smälta smöret, crème fraîche och lingon. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära, kardemumma, pepparkakskrydda och kanel i en skål och rör ner det i smeten.  Grädda i 200 g i ca 40 min. Stickan skall vara torr.

Mmmm, doftar (l)ju(v)ligt!

  1. Sofie skriver:

    Hej! Tack för en härlig och bra blogg! Jag gillar också mjuk pepparkaka och undrar om du inte kan publicera ditt favoritrecept som du nämner ovan? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..