Min bästa mjuka pepparkaka

Godmorgon denna måndag i november!

Sedan jag bloggade om min kryddiga pepparkaka och då nämnde att jag har ett favoritrecept så har det efterfrågats recept på min godaste variant. Den här blir sådär härligt saftigt utan att vara för fet. Den smular inte om man säger så ;-) Provbaka vetja och se om den faller dig i smaken.

Med endast kanel som smaksättare kanske den blir lite för ”mesig” för vissa och då skulle jag rekommendera att tillsätta 1 tsk av pepparkakskryddor eller samma mängd av egen blandning.

Receptet kommer ifrån bakboken Skärgårdsdrömmar & Trägårdskakor!

100 g smör

2 dl mjölk

2-3 msk lingonsylt

1 msk ljus sirap

.

3 dl mjöl

2 dl socker

1,5 tsk bikarbonat

1,5 tsk kanel

2 ägg

.

Blanda smör, mjölk, lingon och sirap i en kastrull och hetta upp under omrörning. Tag bort kastrullen ifrån plattan och låt svalna. Blanda mjöl, socker, bikarbonat och kanel i en skål. Vispa upp ägg separat. Rör ner mjölkblandningen och äggvispet i mjölblandningen. Smöra en form och grädda smeten i 175 gr i 35-40 minuter. Stickan skall vara torr.

  1. sofie skriver:

    Underbart då kanske man måste slänga ihop en ikväll mums!

  2. sofie skriver:

    Hej! Har inte lingon hemma går det att byta ut mot något alternativt ta lingonsylt tror du?

  3. Sofie skriver:

    Tack!! Kakan bakades igår och var supersmarrig :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..