Mjölkchoklad kaka

Nuuuu så! Den här är till er alla mjölkchokladälskare out there.. Jo, för denna kakan smakar helt enkelt mjölkchoklad, kanske lite kola och är helt fantastiskt kladdig. Det ser ut som att kakan är som smet men smeten är fast, sluuurp! Jag är ju ingen direkt fan av ljus choklad och fastän kakan blir söt så har den en sådan god smak.

Vi åt kakan med en klick lättvispad grädde. Jättegott!

 

100 g smör

200 g Marabou mjölkchoklad

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

3 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Smält smör, choklad, sirap och mjölk till en jämn massa. Tag av kastrullen ifrån värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner mjölblandningen. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i 175 gr i 18 min. Låt kakan kallna i kyl några timmar innan servering.

HAPPY BAKING!

  1. Emma skriver:

    Så himla god!

  2. Annika skriver:

    Har precis tagit ut den ur ugnen nu:) längtar tills ikväll när vi ska smaka! Luktar fantastiskt!

  3. Sofie skriver:

    Ojoj bara dreglar och jag har bara LÄST receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..