Polkabräck & Första Advent

Hej Första Advent! Vi kommer precis hem ifrån adventsmötet i kyrkan. Vi mellanlandar en stund innan vi åker hem till mamma och pappa på middag. Med oss tar vi lite nybakat julgodis och hemmagjorda kort som barnen gjort.

Jag och Allie gjorde flera olika sorters julgodis igår och dessa tunna polkabräck med både mörk och vit choklad blev så goda. Vi valde att toppa polkabräcken med bitar av polka.

50 g mörk choklad

100 g vit choklad

1 dl polka

1 msk kokos

skal av 1 lime

 

Smält mörk choklad och bred ut det tunt på ett bakpapper (20*20 cm). Ställ bakpappret i kylen. Krossa polkagrisarna och lägg de stora bitarna åt sidan. Riv skalet av 1 lime. Smält vit choklad och rör ner små smulorna ifrån polkan, kokos och limeskal. Bred massan tunt över den stelnade mörka chokladen. Toppa med de större bitarna polka. Låt stelna och förvaras i kyl.

Trevlig Första Advent!

  1. susanne skriver:

    När jag breder ut den vita varma chokladen på den mörka stelnade, så smälter den mörka och ”blandar” sig med den vita. Hur undviker du det??

    1. Den mörka chokladen skall vara riktigt kall och så får man vara snabb på handen. Jag klickade ut små klickar med jämna mellanrum och försökte bara nudda den vita.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..