Saftig Vallmokaka med citron

Vad tycker ni om julkalendern? Har ni sett något avsnitt? Barnen har kikat både morgon och kväll och jag tycker den verkar lovande. I dag kör vi en knastrig mjuk kaka här på bloggen :-) Det är inte alls så dumt som det låter faktiskt, en jättegod saftig citronkaka! Tycker också att det blir väldigt dekorativt med frön i. Receptet hittade jag i en buffé tidning.

125 g smör

skalet av 1 citron

3 dl socker

3 ägg

1 dl creme fraiche

3,5 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk färskpressad citronjuice

3 msk blå vallmofrö

 

Vispa smör, citronskal och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget och crème fraîche. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Rör till sist ner citronsaft och vallmofrö. Smöra en form och häll i smeten. Grädda i 175 gr i i ca 40 min. Stickan skall vara torr.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..