Rocky Road Fudge

 Det här receptet har längtat efter att förverkliga. Äääälskar Rocky Road och var så nyfiken på hur det skulle bli som fudge. Det blir grymt gott kan jag meddela. Jag kan inte inte säga vilket som är godast utan det blir på olika vis. Det blir inte lika knaprigt med fudge men smakerna blandar sig mer i den.

Det bästa är att fudgen är superenkel att göra. Inget kokande utan du bara smälter ihop den.

 

1 dl pistagenötter

1 dl cashewnötter

0,5 dl jordnötter

2,5 dl minimarshmallows

15 st dumlekolor

200 g mörk choklad (ca 50 %)

1 dl kondenserad mjölk

 

Blanda pistagenötter, cashewnötter, jordnötter, minimarhmallows och dumlekolor i en skål. Smält mörk choklad i micron. Hetta upp kondenserad mjölk i en kastrull och häll ner den smälta chokladen och rör om tills det blandat sig. Låt svalna en aning. Häll chokladblandningen över nötblandningen och rör om tills allt blandat sig.  Täck en brödform (avlång bakform) med bakpapper och tryck ut smeten med hjälp av ett bakpapper. Låt stelna i kyl några timmar innan den skärs i bitar. Förvara i kyl.

  1. Inger skriver:

    Jag hittade ”vanlig” fast med chokladsmak så den tog jag.

  2. Inger skriver:

    Ska det vara den ”vanliga” kondenserade mjölken eller den som redan är kokt till dulche de leche?

    1. Är den kokt så kallar jag den dulce de leche eller karamelliserad mjölk. Det är den kondenserade mjölken som skall användas som den är.

  3. Anna skriver:

    Skall den kondenserade mjölken vara den sötade eller osötade!?

  4. Linda skriver:

    Tack Jennie!

  5. Ebba skriver:

    Åh jag vill också äta rocky road! Kan inte det pga nötallergi. Har du tips på vad man kan ha istället?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..