Saffransparfait med pepparkakssmul

Idag tog jag och resten av familjen sovmorgon. Har precis avslutat frukosten och behöver verkligen ta tag i det här stökiga hemmet men först skall ni få ett gott glassrecept. Kanske ett tips till morgondagens andra adventsfika? :-)

Hur mycket saffran man vill använda är en smaksak tycker jag. Kryddan är intensiv och det kan räcka med ett halvt paket saffran för att få en god smak.

0,5-1 pkt saffran (jag hade 1 pkt)

1 tsk vaniljextrakt

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

4 äggulor

0,5 dl florsocker

0,5 dl honung

pepparkakor

.

Lös upp saffran i vaniljextrakt i några minuter. Rör ner crème fraîche. Vispa upp grädden lätt. Vispa äggulor, florsocker och honung fluffigt. Rör ner äggblandningen i saffransmeten och vänd till sist ner grädden. Smula/mixa pepparkakor och täck botten av en form på 24 cm. Häll i glassmeten och toppa med ett lager pepparkakssmul. Frys ner i minst 5 h.

Mums!

  1. Anna skriver:

    Verkar supersmarrig! Tänkte göra den o bjuda på till nästa helg. Men kan man ersätta vaniljextrakt med vaniljpulver tror du? Hur mkt i så fall? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..