Mjölkchokladkola

YUMMIE!!! Barnen älskar när vi gör hemmagjord kola och jag måste erkänna att hemmagjord kola är den allra godaste. Det är ju så smidigt och kolan klarar sig nästan själv på spisen. Bara att blanda ihop och låta den kokas färdig. Variera dig med olika smak på sirap, vanilj, choklad och salt och skapa ljuvliga godisar.

Packa gärna in dem i en liten bit bakpapper och ett dekorativt snöre och fixa sötaste gå bort presenten i jul!

1,5 dl socker

1,5 dl mörk sirap

1,5 dl grädde

3 msk smör

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkchoklad

 

Blanda socker, sirap, grädde, smör, kakao och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt småkoka i 20-30 minuter tills kolan klarar kulprovet (häll lite kola i ett glas med kallt vatten och det skall sedan gå att rulla ihop till en boll). Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Häll upp i en form med bakpapper på ca 20*20 cm. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar. Klä gärna in varje kola i en bit bakpapper.

 Barnsligt gott!

  1. Karin skriver:

    Hur många grader eller ska kulan vara lite fast? Tycker kulprovet är svårt. Mina kolor tenderar att bli lite lösa…

    1. Jag vet inte grader. Inte jättetrög kola men den skall gå att rulla. Ja vet, jag borde mäta graderna..

  2. emaa skriver:

    Åååh så god den låter

  3. emaa skriver:

    Åååh så god den låter

  4. Jessica skriver:

    Hej! Ser supergott ut! Men funkar det med ljus sirap eller måste jag pallra mig till affären? ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..