Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten

Heeej, här är jag :-) Vilken hektisk dag, piiiuuu. Började dagen med luciatåg där Cilla gick i täten, vidare in på möte på jobbet och så har jag hunnit med lite julbak och en modellering! Efter lite mat i magen kan jag nu äntligen bjuda på ett nytt recept.

Nu behöver du inte fundera vad du skall bjuda på runt jul längre. Den här kan du både förbereda och några dagar innan och smakar helt fantastiskt.

200 g pepparkakor

50 g smör

.

Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulet. Täck en form på 24 cm med bakpapper. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.

2 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver

200 g Philadephia ost

2 dl grädde

2 äggvitor

.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål. Vispa upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphia ost i äggulevispet. Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan.

1 burk karamelliserad mjölk

.

Tag ut formen ur frysen och bred på en burk kola i ett jämnt lager. Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten. Dekorera gärna med lingon!

LOADING..