Lingonpannacotta med chokladgran

 Gooooodmoooorgooon :-) Jomen då vaknar man hela ett år äldre och fått den bästa start på dagen med mycket kärlek ifrån lilla familjen.

På bloggen bjuder jag idag på en mysig dessert som passar utmärkt nu i jul. Lingonpannacotta är jättegott och jag har tidigare gjort en variant med vit choklad men denna gången utan. Tror nästan att denna blev godare och tydligare smak av lingon. Jag skulle tippa på att det blir 5-6 portioner.

4 dl grädde

1 dl lingonsylt

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

2,5 gelatinblad

 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädde, lingonsylt, vaniljpulver och socker. Låt sjuda en minut. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner gelatinbladen så att de löses upp. Häll upp i portionsformar. Låt ”stelna” i kyl i minst 4 h.

Dekorera pannacottan före servering med mini marshmallows, pepparkakssmul & en vit chokladgran. Smält vit choklad och spritsa granar på ett bakpapper, låt dem stelna i kyl och lossa dem direkt och lägg dem på toppen.

Sluuurp!

LOADING..