Sötaste & godaste tomteluvorna

För två år sedan gjorde jag dessa ljuvliga bakelser. Tycker att de är så otroligt söta och ganska enkla att göra. Det svåraste är nog att hitta färska jordgubbar i rätt storlek så här års ;-) Det blev både våran och barnens favorit till fikat då vad jag kommer ihåg.

Det blir ju rätt mycket spill med runda bottnar. Varför inte göra fyrkaniga eller skära en bit som vanligt och dekorera kanten med en luva!

Jag bakade en ”vanlig kladdkaka” och tryckte ut runda små bottnar.

225 g smör

4 dl socker

3 ägg

2 dl mjöl

6 msk kakao

.

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Rör ner det smälta smöret i omgångar till en jämn smet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175 gr i 30 minuter. Låt kallna i kylskåp.

Skär ut små bottnar av kladdkakan. Vispa grädde (gärna med lite marsanpulver för stadga) Spritsa med en rund stor tyll luvans kant. Placera en jordgubbe på grädden och avsluta med att spritsa en liten boll på ”mössan”.

 Hur söta som helst!
 1. Eva skriver:

  Hej,
  fina! Men du vet väl att jordgubbar från utlndat är ännu mer besprutade än svenska (som sprutas massor). Gynna inte utlandsjordgubbar, köp i säsong och svenska, helst ekologiska. Jordgubbar må vara goda, men ack så fulla av sånt man varken vill att vuxna eller barn ska få i sig.
  God Jul!

 2. Daniela skriver:

  Så söta och perfekt inspiration för helgen innan jul. Du är så kreativ :)

  countbysmiles.wordpress.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..