Världens godaste kladdkaka

Ni som följer mig på instagram (@fikastunder) såg att det bakades kladdkaka igår :-) Jag vet att ni är många som försöker hålla igen nu i januari men glöm inte av denna kakan nu utan spara ner länken till nästa bjudning! Receptet har ni fått innan men denna tåls att påminna om titt som tätt.

Detta är nog helt klart den bästa kladdkakan, jag kommer inte på någon som slår den just nu. Den har den där segheten i botten som är fantastisk och med en ljuvlig kolaaktigt glasyr, majj gadd! Igår åt vi denna tillsammans med gammaldags vaniljglass men är också ljuvlig med lättvispad grädde.

Denna kakan går utmärkt att förbereda dagen innan och förvaras i kyl. Går även bra att frysa men tina den gärna långsamt i kyl innan servering.

Botten

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl ljus sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

Godaste ever!!

  1. Åsa skriver:

    Gjorde denna till julafton igår. Många efterrätter på bordet men denna tog slut direkt och fick mycket beröm! tack för fin kaka- perfekt!

  2. Anna skriver:

    Hej, bakar du med varmluft eller vanlig ugn? Testar med varmluft och lite kortare tid så får vi se… :)

  3. Is there anyway you can translate this into English and send it to my email address??? It looks so delicious, I would love to make it!??

  4. Hej!
    Jag försöker göra kakan men vår fudje vill inte tjockna, ska jag hälla i smöret eller bara vänta?

    MVH: Mathilda

  5. Marina skriver:

    hej! Supergod kala! Vispar du ägg och socker först och rör ner de andra ingredienserna sen? Mvh Marina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..