Crunchy Frozen Cheesecake

Det tog sitt lilla tag med nu är julaftons frusna cheesecake äntligen häääär. Det blev en vanlig chessecake fylld med crunch strössel på en botten av digestive, mandel och mjölkchoklad. Sött & Gott!

Glasstårtor är väldans käcka som går att förbereda långt i förväg till ett kalas. Är ändå alltid så mycket in i det sista så det är skönt att kunna förbereda något.

125 g digestive

50 g mandel

50 g smör

100 g mjölkchoklad

 

Krossa kexen och mixa dem till kaksmulor. Mixa mandel till små bitar. Hacka chokladen smått. Smält smöret och rör ihop alla ingredienser till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar botten på 24 cm. Ställ i frysen medan du gör glassmeten.

2 äggulor

1 dl socker

200 g philadelphiaost

2 dl grädde

1 krm vaniljpuver

2 äggvitor

1 pkt crunch strössel (Dr Oetker)

 

Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner philadelphiaost och vaniljpulver. Vispa upp grädden för sig och rör ner den i smeten. Vispa upp äggvitor till vitt skum för sig och vänd ner det i smeten. Vänd ner 3/4 av crunch strösslet (spara resten till att toppa glassen med) Tag fram formen ut frysen och häll på glassen. Strö över det sista strösslet. Frys ner i minst 5 h.

 YUMMIE!

 1. Aha :) det var så jag gjorde! Tack för hjälpen och för alla dina goda recept :)

 2. Hej. Har precis testat gjort din cheesecake. Jag är inte så van bakare :p så jag undrar att efter man vänt ner äggvitorna, ska man inte röra om då? :)
  Med vänlig hälsning, Kristina

  1. Jo, man brukar skriva vänd ner när man menar att man inte skall röra för mycket utan bara så att det precis blandat sig!

 3. Jenny skriver:

  Har följt din blogg från och till under några år. Hittar alltid tillbaka och inspireras. Tycker att det är så skönt med bloggar som din och jennys matblogg. Det känns familjärt, mysigt och ”vanligt”. Tycker det kan bli lite mycket där det ska köpas svindyra inredningssaker, egentid från familjen, putsas på ytan, dieter m.m Tack för att ni delar med er!

  1. Tack för att du berättar Jenny, kul att du får den känslan. Å jätteroligt att du hittar tillbaka då och då :-) God fortsättning!

 4. Hej! Du gör alltid så smaskiga bakverk (jag har testat flera av dina recept)! En sak jag undrar är bara hur du får loss t.ex. en cheescake från botten av formen för att sedan få den till ett tårtfat i ett stycke. Det slutar alltid med att jag har botten på springformen kvar på tårtfatet för att jag inte får loss den… :(

  1. Lite pillande med en vass kniv och sedan två stekspadar som lyfter den men det bästa är ju att täcka botten med ett bakpapper. Ibland knör jag ner ett helt papper eller så klipper jag ut en rundel för bara bottnen :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..