Kalljäst limpa

Här kommer ett hett tips till helgen! Jag gillar verkligen att man kan skapa något så gott med så lite ansträngning. Jag är nästan förbluffad att det här blev så bra som det blev. Brödet blev jättegott och luftigt och på kvällen så rostade vi de sista skivorna, det var jättegott att rosta!!

Vill man ha brödet färskt på kvällen så går det lika bra att slänga ihop på morgonen och låta kalljäsa i kyl över dagen.

Nybakat bröd på morgonen, muuums!

25 g jäst

3 dl kallt vatten

1 tsk salt

1 msk brödsirap

1 dl havrekli

5 dl manitoba cream (mjöl)

.

sesamfrö

linfrö

vallmofrö

flingsalt

.

Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner havrekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.

Detta måste du prova!

LOADING..