Kladdkaka med Snickers krisp

 Yiiiiieeehaaaa! Mums, mums, mums! Ytterligare en variant på kladdkaka och det får ni bara vänja er vid att det kommer titt som tätt ;-) Kladdkakan är en enkelt variant som du rör ihop och krisptäcket är inte svårare det. Jag hoppas att du inte skall uppleva den krånglig i alla fall.

Den här kakan kan man absolut göra utan nötter genom att byta ut snickersgodiet mot ex. mars eller japp i samma mängd.

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 18-19 min. Låt svalna ca 10 min.

 

75 g smör

3 dubbel snickers

2,5 dl rice krispies

 

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smör på svag värme under omrörning tills allt blandat sig. Tag bort kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela godiset över kalddkakan och låt stelna i kyl i några timmar. Tag fram en liten stund innan servering.

Sluuuurp!

HAPPY BAKING!

  1. Det lät väldigt gott!

  2. Emmie skriver:

    Är det rispuffar man ska ha i eller såna ”corn flakes” som heter rice crispies?

  3. saga skriver:

    Åh vad gott! Tack för en sådan bra och inspirerande blogg :D

  4. Louise skriver:

    Hej!
    Jag är nyfiken på hur mycket du själv äter av allt gott du bakar? Du ser ju så otroligt fin och ”fit” ut. Tack för jättebra blogg som ger mkt inspiration!

    1. hihi, tackar för den härliga kommentaren. Jag äter självklart inte allt jag bakar utan bjuder på mycket.

  5. amanda skriver:

    hej! jag gjorde denna snickerskladdkakan idag, så himla god och lätt att göra! jag länkade din blogg på min blogg hoppas det är okej :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..