Päronpaj med toscatäcke

Mördeg och tosca i en paj tillsammans med päron. Mums vad gott detta var. Jag fick mig en liten bit men sedan ringde jag hit pappa så han fick med resten hem och jag vet att det mumsades friskt på den förra helgen :-)

Jag serverade vaniljglass till denna paj!

150 g mjukt smör

0,5 dl socker

3,5 dl mjöl

1 äggula

.

Tryck ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform.

1 stor burk konserverade päron

.

Låt päronhalvorna rinna av och placera dem i pajformen.

75 g smör

1 dl socker

1 tsk mjöl

2 msk grädde

150 g mandelspån

.

Smält ihop smör, socker, mjöl och grädde och låt småkoka i någon minut under omrörning. Rör ner mandelspånen. Fördela toscasmeten över päronen och emellan. Grädda i 175 gr i ca 25 minuter.

  1. Hej!
    Hur stor är formen du använt? Kan man använda en ”Vanlig” rund springform, eller ska den vara mindre?

    Mvh
    Matilde

  2. LenaE skriver:

    Gjorde denna paj igår, skulle fotografera den, men hoppsan vad alla inte kunde vänta ;) Suuupergod och jättepopulär i denna familjen, lägger den i mina favoriter! Tack!

  3. Alice skriver:

    åh nej. Jag känner redan hur jag inte kan sluta äta den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..