Krämig Nutellakaka

Jag tycker vi kickar igång denna nya vecka med en riktig sötbomb som jag bakade för ett tag sedan. Det börjar klia lite i fingrarna nu efter några veckors bakuppehåll. Det har bara funnits tid till att packa, flytta och packa upp de senaste veckorna så nu är jag riktigt sugen på att börja fixa i köket.

Ni kommer förhoppningsvis inte märka av detta alls då jag som en rutinerad bakbloggerska har förberett recept inför den här intensiva perioden ;-)

Den här kakan har jag gjort på samma sätt som med mjölkchoklad kakan. En heeeelt fantastisk kaka och en söt sådan så man nöjer sig (oftast) med en liten bit :-)

100 g smör

2 dl nutella

2 msk mjölk

2 msk ljus sirap

3 ägg

2 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Smält smör, nutella, sirap och mjölk till en jämn massa. Tag av kastrullen ifrån värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner chokladblandningen i äggvispet och rör till sist ner mjölblandningen. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i 175 gr i 19-20 min. Låt kakan kallna i kyl några timmar eller över natten innan servering. Serveras kall.

Tusen tack för att du tog dig tid att skriva några rader i gårdagens inlägg, jag satt nästan här och grinade av alla fina kommentarer. Jag har världens bästa bloggläsare!

Önskar dig en fin start på veckan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..