Havre & Daim kakor

Den här kakan bakade jag & Allie tillsammans. Hon har verkligen fått upp ögonen för bakning och hon frågar allt oftare om vi inte kan baka. Jätteroligt tycker jag med delat intresse :-)

Vi tvistade till den goda och enkla kalaskakan med att blanda ner lite hackad daim. Väldigt käck kaka som går snabbt att baka och så blir det så många kakor av receptet.

125 g smör

1,5 dl socker

3 dl havregryn

1 dl kokos

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 msk mjöl

2 dubbeldaim

 

Smält smöret. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål. Tillsätt ägget och det smälta smöret och rör ihop till en jämn deg.  Hacka daim och blanda dem i smeten. Klicka ut smeten i 30 små folieformar. Grädda i 175 gr i ca 15 min tills de får färg. Låt svalna helt innan de lossas ifrån formen.

Vi hörs snart igen!

  1. Vad kan jag ersätta mjölet med. Vill undvika gluten.

  2. Andrea skriver:

    Verkar jättegoda😊 dom borde gå bra att frysa in antar jag?

  3. Måste man ha aluminiumformar när man bakar dessa? :)

  4. Gjorde dessa med noblessen på, jätte goda och så smidiga att göra. Ska även testa med dajm, det lät inte dumt det heller.

    Madeleine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..