Banoffee Kladdkaka

Kladdkaka med en topping som Banoffee Pie. Behöver jag säga mer? Muuumms! Nya grannen tyckte den var fantastisk så hon fick behålla resterna ;-) Hon ställer även gärna upp som provsmakare med allt jag bakar och det är bara bra tycker jag. Blir ju så mycket över här jämt, hihi

Istället för en digestivebotten har jag här alltså en kladdkaksbotten och det fungerade grymt bra och den här kan man nästan kalla kladdkakstårta, eller vad tycker ni?

2 ägg

2,5 dl socker

100 g smör

1,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

 

Rör ihop ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och varva ner det och smöret i äggvispet. Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175 gr i 18 min. Låt kakan svalna.

Karamelliserad mjölk

 

Bred en halv burk karamelliserad mjölk över kladdkakan.

 

1 dl grädde

1 dl turkisk yoghurt

1 krm vaniljpulver

 

Vispa grädde och rör ihop med turkisk yoghurt och vaniljpulver. Klicka ut blandningen över kakan.

 

Banan

Daim

 

Dela bananen i skivor och hacka daimen. Toppa kakan med banan och daim precis innan servering. Vill du förbereda kakan så kan du med fördel lägga bananen mellan kola och gräddtäcket så att den inte blir brun så fort.

YUMMIE!

 

  1. Anna skriver:

    Hur stor är din form?

  2. Karin skriver:

    Funkade kanon med marshmallows :D

  3. U skriver:

    Hur mycket marshmallows beräknar du ungefär, eller du häller i på en höft? (Hittade inte uppgiften i receptet.)
    Tack på förhand! :-)

  4. Jessica skriver:

    Den ser smarrigt god ut!!! tyvärr är jag allergisk mot banan, tror du att det skulle bli lika gott med hallon eller något annat bär?
    Ser fram emot inlägget med nya posters som du köpt. Ha en fin dag! Kram

  5. Ella skriver:

    Åhhh låter ju såååå mycket bättre än digestivebotten, som jag alltid lyckas få så smulig och allt trillar sönder o ser allmänt tråkigt ut! Chocklad o banan, kan det bli bättre? Tack för dina smaskiga recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..