Chokladsufflé

Det här med ny ugn och då menar jag en gaaaammal ugn. Det enda som är positivt är att plåtarna är så dekorativa ;-) Det är ju alltid lite jobbigt med en ugn man inte ”känner till” men den här har ingen varmluft, tar 30 minuter att värma på och köket blir så varmt för att den läcker värme. Tror nog inte att jag kan vänta in köksrenovering utan får investera i en ny helt enkelt.

Hur var det nu, visst blev man glad, snygg och frisk av choklad ;-) Jag försökte mig på en sufflé men med stora formar räckte smeten inte ända upp och den lilla höjningen syns knappt. Helt perfekt luftig och lätt kaka som ändå är mäktig och alldeles underbar för en chokladälskare. Gott med lättvispad grädde till och serveras direkt avsvalnad ifrån ugnen.

1 msk smör

100 g mörk choklad

1 msk potatismjöl

2 äggvitor

2 msk socker

.

Smöra två ugnsfasta formar och klä kanterna med socker. Smält smör och choklad på svag värme. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner potatismjöl. Vispa upp äggvitor på låg hastighet till ett vitt skum, tillsätt socker medan du vispar på högsta hastighet till en toppig maräng. Vispa inte för mycket bara. Vänd ner hälften av äggvispet i chokladmassan, rör försiktigt. Vänd till sist ner resten. Häll smeten i de två formarna. Grädda i 190 gr 11-12 min.

  1. Kakan skriver:

    Åh så gott!
    Jag älskar bakverk av alla de slag och bloggar själv om kakor, kika gärna in till mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..