Nattjästa frallor

”Var de goda?” frågar jag William och han svarar ”Ja, skitgoda!”

Okej, jag HAR gjort de godaste frallorna ever. Detta är absolut de godaste jag bakat och hur lätta var de inte att göra?! Receptet hittade jag hos PaindeMartin och fick en perfekt yta och stora lufthål likt surdegsbrödet, muuums! Dessa är vanliga ljusa men jag skall absolut experimentera med detta recept :-)

12 g jäst

3 dl vatten

1 msk honung

1-1,5 tsk salt

6,5 dl vetemjöl special

.

På kvällen: Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung och salt. Tillsätt mjölet tills du får en deg. Lägg en bakhanduk över bunken och låt stå framme över natten för att jäsa.

På morgonen: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och vik ihop degen mot mitten några gånger (ca 5-6 ggr). Täck med bakduk och låt jäsa i 30-45 min. Sätt ugnen på 250 gr. Dela degen försiktigt i 8 bitar och placera på en plåt med bakpapper. Grädda i 12-15 minuter tills de får fin färg.

Luftiga frallor!

Ni måste testa ;-)

LOADING..