Tosca & Kola kaka

Well, hello there! Någon mer än jag som är galen i mördeg, tosca och älskar den karamelliserade mjölken? Här har vi en ”allt i ett kaka”. Får nog allt ta och spara en till min likasinnade mor ;-)

Även om de blev bra så blev de inte precis som jag tänkt och då var det det här med ugnen igen, det finns ingen varmluft.. Lite svårt att utforma recept nu. Den här tar en aningens längre att grädda när jag jämför med några av mina recept. Det är ju så tyvärr att alla ugnar är olika.

100 mjukt smör

1 dl socker

2 msk ljus sirap

2,25 dl mjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

.

Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Dela degen i ca 14 bitar. Rulla varje deg till en boll, placera dem på två plåtar med bakpapper och markera en urgröpning. Fyll varje kaka med en liten klick karamelliserad mjölk. Gör nu toscasmeten.

.

50 g smör

0,75 dl socker

1 tsk mjöl

4 tsk grädde

100 g mandelspån

.

Koka upp smör, socker, mjöl och grädde och låt småbubbla någon minuter. Rör ner mandelspån. Fördela toscasmeten över kakorna. Grädda varje plåt för sig i 200 gr i 12-15 minuter.

Nam nam ;-)

 1. Nu har jag testat att göra dessa två gånger men dom liknar inte Dina alls .
  Dom flyter ut och blir platta, vilket innebär att toscan rinner av.
  Smaken är jättegod, men vad kan tänkas vara fel,

  1. Jag tror att de beror lite på ugnen men annars kanske att min deg varit lite mer mjöl i.

 2. Perfekt att prova med ”resterna” som blev kvar av den karamelliserade mjölken från receptet du la ut för några dagar sedan med kakan innehållande den smaskiga krämen =) gäller att ta till vara på sakerna =)

 3. Åh, vilka kakor! De ska jag testa att baka. Det finns inget godare än att dricka en kopp kaffe med en god småkaka till ute på trappen i det här vädret!
  Stort tack för all inspiration, alla idéer och recept och vackra bilder du delar med dig av!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..