Kladdkaka med nutellaglasyr

Godmorgon bloggisar! Åh, så fort helgen gick. Vi var medbjudna på en liten tripp för att fira att mamma & pappa som fyller/fyllt 60 år. Det blev ett besök till Skövde Arena för lite bad och så åt vi en fantastisk middag på Riviera precis vid vårt hotell Scandic Billingen. Igår åkte vi upp till Billingen för utsikten och så stannade vi till vid Varnhem för lite kultur. Vi promenerade runt klostret där handlingen i böckerna och filmen om Arn Magnusson delvis utspelar sig.

Den här härligheten hittade jag bland mina foton, att jag kunde tappa bort detta recept ;-) Jag har helt enkelt gjort en nutellafudge snarlik ”Världens godaste kladdkaka” så kakorna är lika varandra men denna med en liten tvist. Om jag måste välja en så föredrar jag den utan nutella men det måste jag ju inte, haha..

Botten

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

0,5 dl socker

0,75 dl ljus sirap

1,5 dl nutella

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

MUUUUMS!

 1. Elin skriver:

  Testade göra en mjölkfri variant, med havregrädde och Nöt-Créme istället för grädde och Nutella!

 2. Hej, nu har jag bakat tårtan men stämmer receptet? Din tårta är ganska hög, min blev 2 cm hög. Provade först enligt receptet och provade sedan med bakpulver, samma resultat! Vad gör jag för fel? Tack för en trevlig blogg :-)

  1. Låter som du kan ha en för stor form? Jag har bakat denna otaliga gånger. Den blir ju inte jättehög en liten höjd Victoria.

 3. Rita skriver:

  Vad god den ser ut! Undrar vilken temp ugnen ska vara på och hur länge ska den vara inne?

  1. Hej Rita! Det står i receptet. Du gräddar kladdkakan först och häller glasyren över den färdiga kakan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..