Fredagsfeelings & Jitterbuggare

Freeedaaag tjohooo! Idag skall jag hålla till i köket hela förmiddagen. Har redan hunnit med flera olika bak och nu sitter jag med morgonkaffet framför nyhetsmorgon. Det blir både förberedelser inför Williams kalas och lite matiga recept som jag skall knåpa med idag.

I går kväll provade jag på att baka jitterbuggare. Jag har aldrig ätit dessa innan eller bakat dem och jag vet inte hur bra jag lyckades med dem egentligen utseendemässigt. En mördegskaka med maräng som är en jättegod kombo.

2,25 dl mjöl

0,5 dl florsocker

100 g smör

1 äggula

.

1 äggvita

0,5 dl rörsocker strö (eller socker)

.

Blanda mjöl och florsocker. Nyp in smöret och till sist ägget till en jämn deg. Låt kallna i kyl i 30 min. Kavla ut degen på ett bakpapper ca (15 *30 cm). Vispa upp äggvitan till ett vitt skum, tillsätt socker i omgångar under vispning. Bred marängen över kakan och rulla ihop som en rulltårta. Frys in ”rullen” i 30 min. Skär 1-2 cm kakor och placera på en plåt med bakpapper. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

  1. Madde skriver:

    Ser jättefina ut! Jag jobbar i ett bageri och dom ser exakt likadana ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..