En vanlig jättegod kladdkaka

God lördag min vän. Åh, den här helgen har jag längtat efter, inte alls mycket planerat, så gött! Skall försöka ta det lugnt och inte gör allt för många ansträngningar :-)

Den här kladdkakan har jag gjort två gånger den senaste veckan. Vi körde lite kladdkaksfika i torsdags när William fyllde år och den serverades även på släktkalaset förra helgen.  Den blir så god. Äter man den kylskåpskall så håller kakan ihop men ju mer rumsvarm den blir desto lösare blir den. De flesta verkade uppskatta den rumsvarm ;-)

225 g smör

3 ägg

4 dl socker

6 msk kakao

2 dl mjöl

1 nypa salt

.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner kakao, mjöl och salt. Rör till sist ner det smälta smöret. Smöra en springform på 24 cm och häll i smeten. Grädda i 175 gr i 28-30 min. Låt svalna och förvara i kyl. Ta fram den en stund innan servering. Gott med lättvispad grädde till.

 1. Melina skriver:

  Ja, eller nej formen är faktiskt 23 men det borde väl snarare göra den mer kladdig isåfall? 175 grader mitt i ugnen gräddade jag den. Jag vet att man måste ta bort några minuter med min ugn men verkar konstigt att man ska ta bort halva tiden haha! Den blev saftig och god iaf så får följa mef sambon till jobbet så ska jag prövs imorgon igen. Hur är det med vispandet då? Kan jag ha vispat ihop det för mycket?

 2. Melina skriver:

  Du har världen bästa blogg, du är så duktig vill jag bara säga fört, bakar mycket av dina recept! Men denna kladdkaka blev inte alls kladdig trots att jag bara hade den inne i 20 min, i mitten av ugnen :( Så himla tråkigt!! Men får väl ha ännu kortare tid nästa gång.

  1. Det låter ju helt otroligt Melina. Var din form 24 cm och ugnsvärmen på 175 vanliga grader? Jag har gjort denna flera gånger i olika ugnar ;-(

 3. Ida skriver:

  hejsan! Jag undrar vad du använder för ugn, är den en varmluftsugn? Vad ska man tänka på när man har varmluftsugn(grader? Tid?)? Har jättesvårt med att bedöma tiden så att kakan antingen inte är klar eller att den blir torr. Tips?

  1. Hej Ida! Idag har jag ingen varmluften, jag har haft men oftast inte använt den funktionen. Gör jag det så skriver jag det i receptet. Varmluft är 25 grader varmare än om man använder vanlig ugn kan man säga. Justerar du värmen så skall tiden vara ungefär samma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..