En underbar kladdkaka

Tanken var att jag skulle baka cookies men någonstans på vägen så ändrade jag mig och det fick bli kladdkaka av smeten :-) så kan det gå och inte vilken kladdkaka som helst utan en sjukt god en. Det bästa är att den är färdig att ätas direkt avsvalnad ur ugnen utan lång väntan för kylning, hehe..

Ingen elvisp behövs utan man rör ihop alltsammans i kastrullen. Med bakpulver i smeten så kändes det som om den blev porös  och härlig. De här innehåller massor av gott, ni måste prova!

100 g smör

1 dl socker

1 dl brun farin strö

2 ägg

0,5 dl kakao

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad

0,5 dl nutella

.

Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Rör ner socker och brun farin strö. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Smält chokladen och rör ner den i smeten. Rör till sist ner nutella några varv, det behöver inte blanda sig helt. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 14-15 min.

Y U M M I E !

  1. Den här gjorde jag idag. 12minuter i ugnen, den blev perfekt och super smarrig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..