Alla recept till Påsktårtan

Godkväll i stugorna! Kände att det var på tiden att förtydliga detta inlägg. Jag har inte riktigt förstått vilket recept som saknats till denna tårta men jag har fått så mycket frågor så här kommer samtliga recept och i rätt mängd till denna lilla tårta på 15 cm. Jag räknar med att den räcker till 6-8 bitar.

Väldigt dekorativt att använda några kinderägg och chokladägg att dekorera tårtan med. Enkelt och vackert!

Ljus tårtbotten

2 ägg

1 dl socker

0,5 dl mjöl

0,5 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

 

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Smöra en bakform på 15 cm och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 25-30 min.

 

Bananmousse 

1 stor banan

1,5 msk marsanpulver

1,5 dl grädde

en tesked pressad citron

Ev. gul karamellfärg

 

Mosa bananen och rör ihop med marsanpulvret. Vispa grädden och rör ihop med bananmoset. Tillsätt även citronsaft (som förhindrar bananerna att bli för missfärgade) och ev karamellfärg.

 

Chokladkräm

0,5 dl socker

0,5 dl kakao

1,5 dl grädde

 

Rör ihop socker och kakao. Rör ner grädden. Låt svälla ihop i kyl i 30 minuter. Vispa upp chokladkrämen.

 

Chokladganache

1,25-1,5 dl grädde (ju mörkare choklad, desto mer grädde)

200 g choklad (ca 60% kakaohalt)

 

Hetta upp grädden. Hacka chokladen och slå på den heta grädden över chokladen och rör tills allt smält. Ganchen tjocknar mer och mer ju svalare den blir. Spackla tårtan när du har den perfekta konsistensen. Mjölkchokladganache hittar du HÄR!

Ljusa bottnar, fylld men bananmousse & chokladkräm, spacklad med chokladganache och dekorerad med kinderägg och chokladägg.

  1. Sussie skriver:

    Hur tidigt kan man göra bananmoussen? Dagen innan eller blir den alldeles för brun?
    Choklad fyllningen samma sak?

  2. sofie skriver:

    …jag tänkte göra en stor tårta (24cm) antar jag tar det grund receptet du har på tårtbotten då. Men funderade på fyllningarna och mjölkchoklad ganachen, ska jag dubbla satsen tro?

  3. Sofie skriver:

    En till fråga om tårtan

  4. Anne skriver:

    Tänkte göra denna till påsk. Men hur många bottnar bör man göra? Är det tr, alltså bara ett lager banan, ett med choklad och sedan kletet uppe?

    1. En botten och den delas två gånger så att du får tre delar Anne. Ett lager bananmousse, ett lager chokladkräm och ganche till att spackla tårtan.

  5. Joanna skriver:

    Så fin!
    Hur många bottnar? Eller går den där att dela till fler lager?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..