Cheesecake i ugn

Goooodmooorgon raringar! Jag har haft en avkopplande helg, prioriterade en timmes PW framför ett besök till Blomsterlandet, inte dåligt det ;-) Lördagskvällen spenderades hos grannen och vi avnjöt en god söndagsmiddag hos svärmor för att avsluta eftermiddagen med  uvscout högtid.

Jag bakar väldigt mycket med både kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk och tycker det är en jättegod smaksättare. Denna gången blev det en ugnsbakad cheesecake med kondenserad mjölk.

180 g digestive (12 kakor)

50 g smör

.

Smält smöret. Mixa digestive kex till smulor. Blanda ihop det smälta smöret och digestive till en jämn massa och tryck ut i botten och kanterna på en form på 24 cm. Ställ kallt.

.

400 g philadelphia ost

2 dl creme fraiche

1 burk kondenserad mjölk

1 vaniljstång

2 ägg

3 msk mjöl

.

Vispa ihop Philadelphia ost, crème fraîche, kondenserad mjölk och en urskrapad vaniljstång. Vispa ner ett ägg i taget och rör till sist ner mjöl. Häll smeten över digestivebottnen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 gr i ca 50-55 min.

Servera gärna någon bärsås eller liknande till cheesecaken!

  1. Frida skriver:

    Hej! Ska det vara kokt kondenserad mjölk eller ej?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..