Kladdiga påskbakelser

Godmorgon raringar! Vår påskafton var riktigt lyckad. Maten var toppen och alla var nöjda och glada :-) Vi körde som vanligt knytkalas och jag bidrog med bland annat desserten. Vi åt även tårta men den får ni ta del av imorgon.

Dessa kladdkakemuffins hade nog gått åt om jag gjort dubbel sats till och med. Alla barnen ville ha två var eller mer ;-) Med en klick grädde och en mandarinklyfta känns dessa bakelser genast lite påskinspirerade.

Muffins

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

100 g smält smör

 

Glasyr

100 g smör

4 msk socker

4 tsk kakao

2 tsk mjöl

1 dl grädde

1 dl mjölk

 

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner smöret i äggvispet och till sist mjölblandningen. Fördela smeten i ca 24 st folieformar. Grädda i 160 gr i ca 13 min.

Gör under tiden glasyren. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. När kakorna är färdiga, de skall vara kladdiga, låt svalna några minuter innan du häller på glasyren. Frys in kakorna. Ta fram ca 10 minuter innan servering.

Önskar dig en fin Påskdag. Nu skall här bakas tårta ;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..