Toscagömmor

Wiiiee, igår var stora gjutardagen som ni kunde se på insta :-) Två lass med betong lassades in i källaren och efter en stunds härdande, glättades golvet. Skall bli så spännande att få se resultatet idag.

Den här kakan skulle absolut vara med på min topplista över småkakor (om jag hade haft en). Det blir inte så ofta att jag bakar samma recept som jag gjort innan men vissa kakor kan man inte låta bli ;-) Jag har minsann gjort toscagömmor under detta påsklov.

Hur gott är det inte med en perfekt tosca som balanserar en mindre söt mördeg, sluuurp!

Mördeg

150 g rumsvarmt smör

3,5 dl mjöl

0,5 dl socker

1 äggula

.

Toscasmet

75 g smör

1 dl socker

1 tsk mjöl

2 msk grädde

150 mandelspån

.

Nyp ihop alla ingredienser till mördegen så att det blir en jämn deg. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till bollar. Forma ”skålar” av varje boll. Arbeta med båda tummarna i mitten och de andra fingrarna runt om för att forma skålen. Placera varje skål i en aluminiumform. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull förutom mandelspån. Låt koka upp och låt koka i ca 2 min under ständig omrörning och rör till sist ner mandelspån. Fördela smeten i degskålarna. Grädda i 175 gr i 15-20 minuter

  1. Oh så underbara recept! Vi i familjen älskar allt m tosca! Måste absolut baka dina toscagömmor. Kanske redan i morgon!
    Vilken härlig blogg du har!
    /Kattis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..