Kladdkaka utan ägg

Hej igen! Nyss hemkommen ifrån en hälsoundersökning, jajamen! Nu kan man pusta ut lite :-) Dags att laga lite middag innan vi drar iväg på stråkkonsert. Det är Allie och hennes klass vi skall kika på. Hon väljer just nu ut kläder till den..

Lade upp denna kladdkaka på instagram igår och många blev nyfikna på receptet och någon hittade inte så här kommer det igen. Jag vet att några har hört av sig om att den blivit oljig uppepå när den gräddats och jag kan inte svara på vad det beror på tyvärr, kanske för lång gräddning. Håll koll på den.

Man kanske inte borde kalla den kladdkaka utan chokladkolakaka?!… det blev en himmelskt god kaka som smakade chokladkola med en knäckig kant, asså jag dööör vad god denna var. En riktig godiskaka. Hem och baka med er 

;-)

Jag skulle rekommendera att använda ett bakplåtspapper i formen eller skära upp små bitar och servera på ett fat då den fastnade lite i formen. Denna äter man bäst som en kaka i handen precis så som den är. Muuums!

150 g smör

2 msk sirap

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

0,5 dl mjölk

1 nypa salt

Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och låt smeten koka upp under omrörning. Smöra en form på 24 cm (eller täck formen med ett bakpapper) och häll i smeten. Grädda i 175 gr i 18 minuter. Låt svalna och ställ i kyl någon timme innan servering.

 Sluuurp!

Bakverk och Fikastunder finns även på instagram (@fikastunder) och på Facebook. Glöm inte att följa på Bloglovin så ser ni så fort bloggen uppdateras.

  1. Sara skriver:

    Jag har också en son hemma som är både mjölk och äggallergiker, den här borde inte vara något problem att göra mjölkfri tänker jag och gläds åt att han också kan få fika nästa gång vi har kalas =D

  2. jag är ju det största kladdkakemonstret som finns och verkligen älskar kladdkaka! måste prova detta, är ett eksembarn så får egentligen inte äta ägg, kan jag undvika det är det toppen. nu ska de inte vara några konstigheter med denna kladdkakan ;)

  3. Annika skriver:

    Den måste testas! Jag har en son som är allergisk mot ägg och jag har inte många kakrecept utan ägg om blir särskilt bra. Har du fler recept på äggfritt så tas det tacksamt emot.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..