Nougat kladdkaka

Godmorgon vänner! Dags att hoppa upp göra alla fina och promenera ner till kyrkan. Kusin Jakob konfirmeras idag och efter det blir det kalas. Jag hittade lite nya plagg i helgen och skall försöka få en bild på mina hjärtan. Jag tror att jag själv återanvänder DENNA klänning men man vet aldrig förrän vi är utanför dörren (byter alldeles för många gånger innan jag bli nöjd)

Det är verkligen dags för ett nytt recept på kladdkaka :-) Denna gången har jag gjort en kladdig mörk kaka med ett sötare nougattäcke. Jag tvistade till det med crème fraîche i kakan och den blev len i konsistensen.

Kladdkakan har denna konsistensen kylskåpskall.

3 st ägg

3,5 dl socker

1 dl creme fraiche

2 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

200 g smör

200 g nougat

en näve hasselnötter

 

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner crème fraîche. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Varva smält smör och mjölblandning ner i smeten. Smöra en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 35 min i 175 gr. Hyvla nougat över den varma kakan så att det smäller och bred ett jämnt lager över kakan. Hacka hasselnötter och strö dem över nougaten. Låt kallna i kyl i minst 3 timmar eller över natten. Servera med vaniljglass eller en klick grädde. Njut!

Muuums!

  1. Alma skriver:

    Mmmmmm så gott der ut. Hur stor form hade du till den?

  2. Jättesnygg klännig, satsa på den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..