Frusen Rabarber Cheesecake

Godmorgon bloggisar, lite lillördag igen och sista arbetsdagen innan långhelg, wiiieee!

Då bjuder jag på glass igen, hehe.. Plockade in lite rabarber ifrån trädgården, kanske lite för tidigt då de inte hade hunnit bli så långa men jag kunde inte hålla mig ;-)

Jag kokade en smaksatt rabarberkompott som jag blandade med en cheesecakesmet, Mumselimums!

Det blev mycket glass :-)

 

Rabarberkompott

200 g ansade rabarber

2 dl vatten

1 dl rörsocker

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk kardemumma

25 g smör

 

Blanda allt utom smöret i en kastrull och låt koka upp och småbubbla i ca 15 min tills det blivit en tjockare massa. Rör ner smöret så att det smälter och låt kompotten svalna.

 

Cheesecake

3 äggulor

2 dl socker

200 g Philadelphia ost

Rabarberkompott (enligt recept ovan)

3 dl grädde

3 äggvitor

4 digestivekex

 

Vispa upp äggvitor. Vispa upp grädde. Vispa äggulor och socker, rör ner Philadelphia ost till en jämn smet. Rör ner rabarberkompotten. Rör ner den vispade grädden och vänd till sist ner äggvitevispet. Smula två digestive kex i botten på en löstagbar form på 24 cm. Häll i glassmeten och avsluta med att smula två digestivekex över. Frys ner i minst 5 h.

  1. Lina skriver:

    Hej. Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Jag har en konstig fråga. Kan man beställa bröllopsfigurer att dekorera tårtan med av dig? Dina är ju otroligt fina!

  2. Tack för snabbt svar på frågan om kexen. Du har så många recept på goda bakverk. Har testat en del och har alltid blivit lika nöjd. Tack!

  3. Åh, så gott det ser ut.
    Älskar rabarber och har en hel del färdiga att skördas i trädgården så detta recept ska testas i helgen. Tack :)

  4. Jag undrar på kexen, ska det vara både mariekex samt digestive och jag tycker det verkar vara lite kex i botten? Tack så mycket för detta recept som verkar så vårigt och läskande.

    1. Förlåt, inte mariekex Annette, jag har nu uppdaterat. Det är inte så mycket kex. Det går självklart att ta mer om man vill det.

  5. Åh, vilket vårligt recept du bjuder på! Jag har mängder med rabarber i trädgården och har precis skördat för andra gången i år, trots kylan. Älskar smulpaj med rabarber, men tar tacksam emot tips på nya recept. Kanske detta är en tårta för vårt stundande studentkalas…? Hur många bitar skulle du säga att det går på varje sådan cheescake?
    /Annika

    1. Ojdå, man får väl räkna med 12 st bitar Annika! Härligt med mängder av rabarber!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..