Godmorgon bloggisar, lite lillördag igen och sista arbetsdagen innan långhelg, wiiieee!
Då bjuder jag på glass igen, hehe.. Plockade in lite rabarber ifrån trädgården, kanske lite för tidigt då de inte hade hunnit bli så långa men jag kunde inte hålla mig ;-)
Jag kokade en smaksatt rabarberkompott som jag blandade med en cheesecakesmet, Mumselimums!
Det blev mycket glass :-)
Rabarberkompott
200 g ansade rabarber
2 dl vatten
1 dl rörsocker
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kardemumma
25 g smör
Blanda allt utom smöret i en kastrull och låt koka upp och småbubbla i ca 15 min tills det blivit en tjockare massa. Rör ner smöret så att det smälter och låt kompotten svalna.
Cheesecake
3 äggulor
2 dl socker
200 g Philadelphia ost
Rabarberkompott (enligt recept ovan)
3 dl grädde
3 äggvitor
4 digestivekex
Vispa upp äggvitor. Vispa upp grädde. Vispa äggulor och socker, rör ner Philadelphia ost till en jämn smet. Rör ner rabarberkompotten. Rör ner den vispade grädden och vänd till sist ner äggvitevispet. Smula två digestive kex i botten på en löstagbar form på 24 cm. Häll i glassmeten och avsluta med att smula två digestivekex över. Frys ner i minst 5 h.