Enkel Jordgubbstårta

Gooodmooorgoon! Bröllopsdag firar jag och maken idag, en 14 årig sådan, hurra! Åren går.. men nu till dagens recept som är en favorit i repris.

Den här tårtan är så enkel och så god. Ni måste spara ner detta receptet till midsommarkalaset om ni vill ha en enkel tårta som gillas av både vuxna och barn. Ett tips är att frysa in botten så att den lätt går att flytta över till valfritt fat. Det passar så bra med en lite salt botten till den söta kolan. Muuums!

200 g digestive

75 g smör

.

Smält smöret. Mixa digestive till smulor. Rör ihop smöret med kaksmulorna. Täck en bakform på ca 20 cm med bakpapper. Tryck ut blandningen i botten och frys i ca 30 minuter.

.

2/3 burk karamelliserad mjölk

3 dl grädde

2 dubbeldaim

jordgubbar

.

Placera kakbotten på ett fat, bred ut kola över botten. Vispa grädde, hacka daim fint och blanda 2/3 av daimen med grädden. Fördela daimgrädden över tårtan. Strö över resten av daimen och toppa med delade jordgubbar. Jag tycker det blir väldigt dekorativt att behålla det lilla gröna på jordgubbarna.

LOADING..