Rabarberpaj & Skolavslutning

Godkväll i stugorna! Känns som att middagen precis är bortdukad här, blev lite fel i ordningen när det skulle ätas tårta när jag kom hem ifrån jobbet :-) Jag hann med en sväng ner till källaren för att slipa tak men ack så svag jag är, haha.. klarade inte att ta i och slipa spackel alls länge men det var ett grymt gympass så länge det varade ;-) Skall ta lite nya kort i helgen tänkte jag så ni får se hur det ser ut nu.

Här är Allie i sin fina nya klänning, så kul att hon tyckte om denna när hon såg den på Lindex eftersom hon inte riktigt är en klänningtjej nu för tiden. Provade att göra en ”pull through braid” på henne då jag fick syn på en sådan hos Helen Torsgården men lyckades väl sådär på första försöket, Allie gillade den inte riktigt.

Bröllopsdagen i tisdags firades med knäckig jordgubbs & rabarberpaj, smulpaj med rabarber, vaniljsås & vaniljglass! Recept nedan..

Knäckig Jordgubbs & Rabarberpaj

100 g jordgubbar

100 g rabarber

1 msk potatismjöl

.

150 g smör

2 dl socker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl grädde

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1 krm salt

.

Smöra en pajform. Fördela jordgubbar och rabarber jämnt i formen. Pudra över potatismjöl. Koka upp smör, socker, sirap och grädde och låt puttra i 5 min. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner mjölblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i 200 gr i ca 25 min. Låt pajen svalna och servera med glass eller vaniljsås.

LOADING..