Banankaka med kanel & ostglasyr

Gooodmoorgooon! Hoppas att allt är väl med dig denna tisdag. Har du snart semester eller jobbar du på ett tag till? Jag bjöd kollegorna på en lite annorlunda banankaka för några veckor sedan. Blev lite nyfiken på den här kombinationen och jag tyckte mycket om det.

Jag valde att baka i min lilla långpanna ifrån IKEA, tycker att den är så käck och så gillar jag att kakorna får lite mer höjd.

 

Banankaka

100 g smör

0,75 dl mjölk

3 ägg

3 dl socker

3 bananer

1,5 tsk kanel

4,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananer och vänd ner dem i äggvispet. Blanda kanel, mjöl, bakpulver och bikarbonat. Varva de torra ingredienserna och smörblandningen ner i äggvispet. Rör så lite som möjligt tills allt blandat sig. Täck en form på 20*30 cm med bakpapper och häll i smeten. Grädda i 175 gr i ca 35 min. Stickan skall vara torr. Låt svalna.

.

Cream Cheese glasyr

200 g philadelphia ost

2 dl florsocker

.

Vispa ihop ingredienserna och bred över den avsvalnade kakan.

  1. Lisa skriver:

    Hej! Vilken ugnsform är det du har? Är på jakt efter en lite mindre form. :-)

  2. Hej! Såg dina kalljästa rågmjölsmuffins. Tror du man kan skifta ut rågmjölet till grahamsmjöl? Tack på förhand!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..