Krispig kolakladdkaka

Godmooorgoon freeedaaag och midsommarafton! Hoppas, hoppas på upphåll under dagen så vi kan gå till den traditionsenliga midsommardansen på Önnereds äng. Lite senare ikväll blir det grill med vänner och jag har förberett en ny tårta till det!

I dag bjuder jag på en riktigt god kladdkaka som har det mesta skulle jag vilja säga. Älskar att baka kladdkaka och prova alla möjliga kombinationer.

3 st ägg

3,5 dl socker

2 dl mjöl

6 msk kakao

200 gr smör

1 burk kondenserad mjölk med chokladsmak

4 pkt finhackad dubbeldaim

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Häll ner smöret i omgångar medans man rör till en jämn smet. Smöra en form med löstagbar kant och häll i hälften av smeten. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30 min i 175 gr. Ta ut formen och strö över daimen snabbt och grädda kakan ytterligare 2-3 min. Låt kallna i kyl några timmar eller över natten. Servera gärna med en klick grädde.

  1. Ska man koka den kondenserade mjölken först eller använda den som den är?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..