Mjölkchoklad kladdkaka

Så enkelt, så snabbt och oj, oj, oj så gott! Den här gick hem hos alla i familjen och jag som ofta tycker att mjölkchoklad blir för sött tyckte inte alls att kakan blev för söt. Kakan serverades tillsammans med vaniljglass!

När man får med sig 2 kg mjölkchoklad ifrån ett Lisebergbesök så är det ju som bäddat för att baka med lite utav den. Jag bestämde mig för att göra en enkel kaka med få ingredienser. Gillar ni mjölkchoklad så måste ni prova DENNA också men börja med detta recept, du kommer inte bli besviken!

300 g mjölkchoklad

3 ägg

2 msk mjöl

.

Smält mjölkchokladen. Vispa upp ägg i några minuter till ett skum. Häll i chokladen i äggvispet och vispa snabbt med elvisp tills allt blandar sig. Rör ner mjöl. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda kakan i 175 gr i ca 12 minuter.

  1. b skriver:

    Elin, jag har gjort den och skulle beskriva konsistensen som en väldigt krämig omelett :) (vilket det i princip också är :D)

  2. Elin skriver:

    Hur blir den i konsistensen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..