Key Lime Pie

Åhh, dessa blev så ljuvliga och söta, eller egentligen syrliga men jag menade ju söta till utseendet. Jag kallade ner grannen igår för provsmakning ute i trädgården och de gick hem hos henne med!

Citrusfrukter är allt en favorit att baka med och limepaj har jag gjort i olika storlekar och med olika recept innan. Det är första gången jag provar på att baka dem i portionsform och de blir ju perfekt att bara plocka fram så många man vill ur frysen och toppa dem med lite vispad grädde och så har man gofika på stört!

50 g smör

10 digestive kex

.

1 burk kondenserad mjölk

100 g philadelphiaost

2-3 limefrukter (1 dl limesaft)

4 äggulor

.

Smält smöret. Mixa digestive kex och blanda med det smälta smöret. Fördela massan i 16 muffinsformar av silikon och pressa ihop med baksidan på en tesked så botten blir kompakt. Förgrädda bottnarna i 175 gr i 5 minuter.

Riv skalet ifrån två limefrukter och pressa ur saft tills du har 1 dl. Vispa ihop äggula, philadelphia ost och kondenserad mjölk. Vispa till sist ner limeskal och saft. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i 15 minuter. Låt svalna och sätta sig en stund i kylen.

 1. Lisa skriver:

  Vad är det som är spritsat på toppen?
  Den kondenserade mjölken är den som är sötad (som blir kola när man kokar den) eller den som inte är det? Tack på förhand!

 2. Carro skriver:

  Haha ja, jag måste testa igen för dom ser ruskigt goda ut :)

 3. Carro skriver:

  Äsch karamelliserad/kondenserad… Min man köpte fel såklart och jag bara hällde i och tänkte mig inte för. Skit också. ;)

 4. Carro skriver:

  Nu har jag testat att baka detta recept, har gått igenom det tusen gånger för att kolla så jag inte missat nåt men jag har följt det till punkt och pricka. Mina blev bruna inte ljusa som dina, kan verkligen inte komma på vad som gått fel? Alltså själva det där ovanpå (äggen philadelphian lime och kondenserade mjölken) blev som kola-färgad pudding?

 5. Teuta skriver:

  Måste pajskalet kallna innan man kan hälla i smeten??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..