Lakritsmaränger

Godmorgon sköna söndag! Jag bakar bröd till frukosten, började igår redan med att röra ihop degen som har jäst över natten. Det skall bli så gott med nybakade frukostbullar.

Ibland kan jag få cravings efter salt godis, tror ni inte att jag stod och åt upp alla turkisk peppar godisar som inte gick åt till baket i ett nafs, haha..  Saltlakrits i maräng är ingen dum kombination alls..

IMG_0390

IMG_0396

IMG_0389

5 äggvitor

3 dl socker

100 g turkisk peppar

.

Smält ihop äggvita och socker över vattenbad under konstant omrörning (sockret skall precis smälta). Ta bort skålen ifrån värmen. Vispa upp en maräng med elvisp i ca 10 minuter. Krossa turkisk peppar fint i dubbla plastpåsar med hjälp av en hammare. Vänd ner det salta smulet i marängen. Spritsa marängen till små toppiga maränger på två till tre plåtar med bakpapper. Grädda varje plåt för sig i 125 gr i 30-40 min.

 1. Malin skriver:

  Hej! Provade att göra dessa maränger idag, så gott med turkisk peppar i! Tyvärr vill de inte stelna alls.. Har någon idé om vad som gått fel? De håller formen fint men efter 1,5 timme känns de inte alls i närheten av färdiga..

 2. Åhhhh!! Har sett lakritsmaränger i butik, men det är klart man ska göra själv! säkert så mkt godare!!

 3. Annika skriver:

  Så fina och så gott det låter med lakritsmaränger!
  Själv misslyckas jag alltid med maränger så jag har gett upp det… Blir köpemaränger här nu… Inte lika goda men får duga, ha ha :)
  Ha en fin kväll,
  Kram Annika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..