Saftig Mjuk Chokladkaka

En mjuk kaka ibland alltså, mmm! Chokladsockerkaka är ju bland det godaste som finns och som ni vet så provar jag ju gärna massor av olika recept med choklad, hihi

Den här gick hem hos min provsmakande granne, ”den är ju så saftig” sa hon flera gånger och det måste ju vara ett bra betyg.

I denna är det smält choklad och farinsocker och jag skulle säga att den är lite mer smakrik än vad DENNA goda är.

IMG_0542

200 g mjukt smör

2 dl brun farin strö

1 dl ljus sirap

3 ägg

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

2 dl mjölk

200 g mörk choklad

 

Vispa smör, farinsocker och sirap krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt och vaniljpulver och varva ner det i smeten och mjölk. Smält chokladen och rör till sist ner den och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en sockerkaksform. Grädda i 175 gr i ca 40 min. Stickan skall inte vara kladdig.

IMG_0544

  1. Den skulle nog vara populär hemma! :)

  2. Carro skriver:

    Men åh vad saftig och härlig den ser ut! Jag bakar så sällan mjuka kakor men den här måste jag bara testa! Ser fantastisk ut!

  3. Emelie skriver:

    Supergod kaka! Gick kanon att göra med finax glutenfria mjökmix, samma mått :)

  4. Annika skriver:

    Åh, ser helt ljuvlig ut!!
    Midjemåttet växer efter alla fina tips du ger som jag bara måste testa ;)
    Ha en fortsatt skön semestertripp!
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..