Desirés Kladdkaka

Godmorgon! Idag skall vi umgås med mina syskon och föräldrar och vi börjar med middag hemma hos syster. Jag och Allie bakade igår och vi skall baka lite mer här på förmiddagen och ta med oss alla godsaker. Allie planerade och ritade upp hur hon ville baka och tyckte att det var så roligt att hon ville baka ännu mer, söta unge!

Något som efterfrågas här hemma är ”en vanlig kladdkaka”. Inte alla som uppskattar alla mina receptexperiment, hihi.. När vi var i Danmark så bakade Desiré kladdkaka till hela gängen och jag tror att jag kom ihåg receptet för hon nämnde det i förbifarten. Jag var tvungen att baka så fort jag kom hem! Den här kakan är rumsvarm och vill man ha den lite mer fast ökar man någon minut i gräddtid eller så ställer man den några timmar i kylskåp.

Här kommer en vanlig god kladdig kladdkaka..

IMG_0869

IMG_0890

100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 msk kaffe

.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kakao och kaffe. Rör ner det smälta smöret. Smöra och bröa en form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 16-17 min.

IMG_0878

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..