Enkla dumlekakor

En liten picknick vid Färjenäsparken i västra Eriksberg hanns med under semestern.. Lite lätt duggande regn hade vi till och från men barnen var hur nöjda som helst och sprakade runt på sina medhavda sparkcyklar.

Jag hade faktiskt inget att plocka fram ifrån frysen så jag slängde snabbt ihop dessa dumlekakor innan vi åkte som blev helt fantastiska. Det blir många kakor som är perfekt inför kalas eller storbak och det går lika lätt att halvera receptet om man vill det.

IMG_1421

IMG_1419

200 g mjukt smör

1,5 dl socker

3 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

30 dumlekolor (köp i lösvikt, oftast billigare)

 

Blanda i hop smör, socker, mjöl , kakao och bakpulver till en deg. Rulla 30 små bollar och lägg i aluminiumformar över två plåtar. Jag har använt den större modellen. Tryck i en dumle i varje degboll. Grädda varje plåt för sig i 175 gr i 14-15 min. Låt kallna.

  1. Hej!
    Jag bakade dessa men det blev ingen deg av det utan jag fick tillsätta ca 1/2 dl vatten. Då blev det en deg som gick att rulla. Tyvärr smälte degen inte ut i formarna och kakorna blev väldigt torra och hårda. Ska smöret smältas kanske? Eller ska det vara mindre än 3 dl mjöl?
    Mvh Mari

    1. Hej Mari! Receptet stämmer. Det skall vara mjukt smör ”rumsvarmt” och det brukar alltid bli den här konsistensen du ser på bilden. Du kan även söka och kika på dumlekakor så ser du mina ljusa som jag gjort hur många gånger som helst. Kan inte riktigt svara på vad som gått fel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..