Halloncheesecake

Sista dagen på min semester så slängde jag ihop denna cheesecake. Jo, det var ett tag sedan men jag har så mycket att blogga om att jag inte hunnit visa denna förrän nu. Jag gillade cheesecaken jättemycket och tycker att den blev riktigt lyckad. Så gott att hallonen bidrar till lite syrlighet i bakverket.

Det blev en eftermiddagsfika ute i det varma vädret med grannfruarna. Härlig avslutning på semestern.

IMG_1693

YUMMIE!

IMG_1698

180 g digestive (12 kakor)

50 g smör

.

Smält smöret. Mixa digestive kex till smulor. Blanda ihop det smälta smöret och digestive till en jämn massa och tryck ut i botten och kanterna på en form på 24 cm. Ställ kallt.

.

200 g Philadelphia ost

2 dl crème fraiche

1 dl socker

3 msk majsstärkelse

skalet av en citron

2 ägg

100 g vit choklad

3 dl frysta hallon

.

Vispa ihop Philadelphia ost, crème fraîche, socker, majsstärkelse och skalet av en citron. Vispa ner ett ägg i taget. Smält chokladen och rör ner den. Tillsätt hallon och rör några varv. Häll smeten över digestivebottnen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 gr i ca 50 min.

IMG_1696

Denna måste ni prova :-)

  1. Oh fick just syn på denna spännande cheesecake! Jag ska också prova den i helgen! Verkar så sommarfräsch!
    Tack!

  2. Ser jättegod ut! Ska baka den i helgen! Tack för alla smarriga recept du delar med dig av :)

  3. Dum fråga kanske, men skall hallonen tinas innan eller skall man slänga i dom frusna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..