Blåbärscheesecake

Gaaahhh, den här blev lika god denna eller man skall ju inte jämföra bakverk med varandra. Med detta ”grundrecept” på cheesecake så blir det verkligen gott. Ni kommer väl ihåg min halloncheesecake? Den här desserten hade jag med till fredagsfikat på jobbet men det verkar vara semestertider på jobbet fortfarande för vi var inte många kvar på fredag eftermiddag, hihi..

IMG_1784

Sluuurp!

IMG_1791

180 g digestive (12 kakor)

50 g smör

.

Smält smöret. Mixa digestive kex till smulor. Blanda ihop det smälta smöret och digestive till en jämn massa och tryck ut tunt i botten och kanterna på en form på 24 cm. Ställ kallt.

.

200 g Philadelphia ost

2 dl crème fraiche

1 dl socker

3 msk majsstärkelse

skalet av en citron

0,5 tsk kardemumma (kan uteslutas)

2 ägg

100 g vit choklad

3 dl blåbär

.

Vispa ihop Philadelphia ost, crème fraîche, socker, majsstärkelse, skalet av en citron och kardemumma. Vispa ner ett ägg i taget. Smält chokladen och rör ner den. Tillsätt färska blåbär eller frysta (ej tinade) och rör några varv. Häll smeten över digestivebottnen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 gr i ca 50 min. Öppna inte luckan under gräddning för då är det risk att kakan spricker. Låt kakan svalna helt och låt den gärna stå i kyl någon timme för godast smakupplevelse!

IMG_1776

Y U M M I E !

  1. Lena skriver:

    Hej!
    Tänkte göra den här blåbärscheesecaken. Hur många dagar tror du jag kan ha den färdig i kylen?
    Tack för alla goda recept!
    //Lena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..