Kladdkaka med chokladkräm

Godmorgon denna nya vecka i augusti! Har du haft en bra helg? Min har bestått av städning av lägenheten som äntligen är klar, wiiiieee! (inflyttning där idag) Vi tog även en liten tur ut med båten i lördags. Igår träffade vi vänner och började med en väldigt god brunch på Ritz och avslutade med skytte. Riktigt coolt och en rolig upplevelse att besöka Stjärnåsens Skyttecenter och deras Skjutbiograf!

Ett nytt recept på kladdkaka kommer här och den smakar helt ljuvligt. Den har haft rykande åtgång här i helgen med en stooor klick lättvispad grädde till varje bit, muuuums!

IMG_2021

Läskande eller hur?!

IMG_2024

100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 msk kaffe

1 krm salt

 

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kakao, kaffe och salt. Rör ner det smälta smöret. Smöra en form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 16-17 min. Gör under tiden chokladkrämen.

 

100 g smör

5 msk socker

2 tsk kakao

1 msk mjöl

1 dl grädde

1 dl mjölk

100 g mörk choklad

 

Lägg alla ingredienser utan chokladen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt småbubbla någon minut och lägg i chokladen och rör runt tills allt smält. Låt svalna lite. Bred chokladkrämen över kakan när den är färdiggräddad. Låt kallna i kyl innan servering.

  1. Jag vispade i en äggula när den sprack den blev kalas fin.

  2. Samma problem här! Lär bero på hög kakaohalt vilket också ofta betyder mycket kakaosmör, d.v.s. fetthalten blir för hög och den smälta chokladen skär sig. Går att rädda med lite vätska, typ vatten eller mjölk, och stavmixer! Om man använder 50-60 %ig choklad, borde det funka bättre.

    1. Så tråkigt att receptet inte fungerar för alla. Kan absolut bero på chokladen. Jag har använt 55% bakchoklad.

  3. Anna skriver:

    Min chokladkräm har också skurit sig?. Undrar vad jag gjort för fel?…

  4. Linda skriver:

    Chokladkrämen blev superkonstig,den skärde sig bara o smakade inte bra. Vet inte vad som hände för jag följde receptet.

    1. Låter jättekonstigt Linda. Vet inte vad som kunnat gå fel. Har den kokat för hårt utan omrörning?

  5. Annika skriver:

    Mmm så god den ser ut. Måste testas då choklad i alla de former är det absolut godaste jag vet :)

Lämna ett svar till Juha Riihijärvi Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..