Mjölkchoklad Cheesecake

Okej, jag fick lite dille på cheesecake i ugn för ett tag sedan och bakade några stycken. Det här är den sista jag har på lager men vågar inte lova att det blir den sista, hihi

Nu åkte sista paketen ifrån vår Lisebergsvinst med mjölkchoklad och denna hade jag med till kontoret och blev uppskattat av kollegorna till kaffet efter lunchen. Det blev en len cheesecake som smälte lite i munnen..

IMG_1869

IMG_1888

200 g digestive kex (ca 15 kakor)

75 g smör

.

Mixa digestive kex till smulor. Blanda ihop det smälta smöret och digestive till en jämn massa och tryck ut i botten och kanterna på en form på 24 cm. Ställ kallt.

.

300 g Philadelphia ost

2 dl crème fraiche

1 msk kaffe

2 ägg

300 g mjölkchoklad

.

Vispa ihop Philadelphia ost och crème fraiche så att det precis blandar sig. Rör ner kaffe. Vispa ner ett ägg i taget. Smält choklad, låt den inte bli för varm. Rör ner choklad i smeten tills allt blandat sig. Häll smeten över digestivebotten och grädda i 150 gr i 50 minuter. Låt svalna helt.

IMG_1868

  1. Låter jättegott! Om man inte gillar kaffe, vad kan man ha istället för den där matskeden?

  2. Therese skriver:

    En liten fråga om cheesecaken, går den att frysa ner?
    Tack för en mycket bra blogg med mycket inspiration.

  3. Emeli skriver:

    Mums!! ??
    Den godaste cheesecaken jag smakat var caramel cheesecake från espresso house! Om man lite ödmjukt skulle få önska kanske du kan provbaka ngt liknande?☺️

  4. Erica skriver:

    Den ser väldigt god ut. Cheesecake i ugn är så gott. Mycket godare än fryst cheesecake, enligt min mening. :-) Konsistensen brukar ju bli underbar i ugnsbakade cheesecakes. :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..