Kladdkaka på rostad mandel & daim botten

Ja, men detta var nog lika gott som det lät. Jag älskar nötter, knäck och choklad och det var helt klart att jag skulle älska denna kladdkaka. Genom att mandeln först rostas i ugnen så kommer smaken fram på ett halt annat sätt. Att jag dessutom hade lite flingsalt på gjorde bara saken mycket bättre.

Jag kan varmt rekommendera denna till choklad & nötälskaren!

IMG_2284

IMG_2292

IMG_2289

1 msk olivolja

1 nypa flingsalt

125 g sötmandel

.

Blanda sötmandel med olja i en skål. Ta en nypa flingsalt och krossa det i handen och tillsätt i nötblandningen. Fördela på en plåt med bakpapper och rosta i 200 gr i 7-8 minuter. Låt svalna och finhacka mandeln.

.

3 pkt dubbeldaim (165 g)

.

Hacka daim i små bitar och blanda med nötterna i en skål. Smöra och bröa en form med löstagbar kant på 24 cm. Häll daimblandningen i formen.

IMG_2205

100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 msk kaffe

.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, kakao och kaffe. Rör ner det smälta smöret. Häll smeten över daimblandningen i formen. Grädda i 175 gr i 20 min.

IMG_2295

YUMMIE!

  1. Kajsa skriver:

    Det här var den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit!

  2. Oh så god denna verkar!
    Ännu ett recept jag måste prova!
    Blir som en fin avslutning på vår middag på lördag!
    Tack snälla!
    Kattis

  3. Åh, vilken härlig blogg!
    Kika gärna in hos mig för lite gravid- baby- & barninspiration :)
    Kram!

  4. Sofie skriver:

    Har denna kaka i ugnen just nu och precis som alla dina recept blir den säkert kanongod! Den blir perfekt att bjuda på imorgon efter middagen. Tack för allt du delar med dig av, du inspirerar verkligen!

  5. Linda skriver:

    Hjälp vad gott det lät!

    Måste bara fråga, vet att jag läst att du svarat på det tidigare men kan inte komma ihåg.. Var det så att du använder varmluftsugn om det inte står annat?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..